След гонка из Варна: Заловиха дрогиран крадец на кола и инструменти

Общество
13:55 - 02 Септември 2022
1383
След гонка из Варна: Заловиха дрогиран крадец на кола и инструменти

Криминално проявен жител на с. Приселци е задържан за две кражби, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Варна.

На 31 август 27-годишният мъж бил заловен след зрелищна гонка из Варна, след като преди това отмъкнал лека кола от двора на фирма в Западна промишлена зона. С автомобила стигнал до Девня, където откраднал от къща ъглошлайф и куфар с различни инструменти.

Обявеното за издирване возило било засечено от униформени на бул. „Девня“ в морската столица. Полицаите опитали да го спрат за проверка, но шофьорът дал газ и се опитал да избяга. Започнала дълга гонка из улиците на града, по време на която преследваният карал и в платно за насрещно движение. Накрая спрял близо до жп гарата, напуснал колата и опитал да се скрие, но бил арестуван. При направен полеви тест за наркотици се оказало, че младежът е употребил амфетамин и метамфетамин.

След повдигнато обвинение по искане на прокуратурата Варненският районен съд го задържа под стража с мотива, че има риск да се укрие или да извърши ново престъпление, ако е на свобода. 27-годишният мъж е осъждан за кражби като непълнолетен, а в момента срещу него се водят и други досъдебни производства. Макар че има адресна регистрация, той води скитнически начин на живот и поведението му е непредсказуемо, мотивираха решението си магистратите. Определението им подлежи на обжалване пред Варненския окръжен съд в 3-дневен срок.