След гонка пиян шофьор нападна полицай в Стара Загора

Провинилият се водач е в ареста

Крими
16:17 - 07 Август 2019
2530
След гонка пиян шофьор нападна полицай в Стара Загора

48-годишен мъж от Стара Загора е в ареста, след като е обвинен за хулиганство и причиняване на лека телесна повреда на полицай. Мярката е наложена по искане на Районна прокуратура-Стара Загора.

Мъжът е привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че на 4 август в града е оказал съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължение по опазване на обществения ред, отчитат от Апелативната прокуратура в Пловдив.

В хода на образуваното бързо производство е установено, че на 3 август обвиняемият е консумирал алкохол, като в ранните часове на 4 август той се качил да шофира лекия си автомобил, като се придвижвал по централни улици в Стара Загора.

В близост до бензиностанция превозното средство на обвиняемия било забелязано от полицаи. На тях им е  направило впечатление, че автомобилът често напуска пътното платно и се движи криволичейки. Полицаите се опитали да го спрат за проверка, но шофьорът не се подчинил и продължил към близкото село Богомилово.

Последвало преследване с полицейски автомобил с включени светлинни и звукови сигнали. В крайна сметка в покрайнините на града автомобилът бил спрян. Шофьорът отказал да бъде тестван за алкохол. Според данни на държавното обвинение мъжът искал да осуети проверката, като викал и обиждал полицейските служители. Като разбрал, че ще бъде задържан, оказал съпротива и причинил травми на един от тях.