След гонка с дрогиран шофьор полицията залови още мигранти край София

Към момента се изяснява как бежанците са стигнали от границата с Турция до тук

Новини
10:22 - 27 Февруари 2023
2485
След гонка с дрогиран шофьор полицията залови още мигранти край София

Заловиха още мигранти от Афганистан, а шофьорът, който ги превозвал, бил неправоспособен и дрогиран, съобщава БНР.

Около 5 ч. тази сутрин на АМ "Тракия" край Ихтиман в посока София водачът отказал да спре на полицейски сигнал. В резултат на това започнало преследване.

Шофьорът е задържан на влизане в столицата близо час и половина по-късно. В автомобила са установени 10 нелегални мигранти от Афганистан.

Към момента се изяснява как бежанците са стигнали от границата с Турция до тук. От националното радио посочват, че вероятно става въпрос за познатата схема -

прескачане на границата със стълба, след което мигрантите са натоварени в автомобил и транспортирани до София.

Припомняме, вчера сутринта на АМ "Тракия" катастрофира бус, а в него се намираха 46 афганистански мигранти. Един от тях загина, а 32 души бяха ранени и откарани за преглед в болница.

По-късно през деня Районната прокуратура в Стара Загора съобщи, че двама мъже са задържани и обвинени за нелегален превоз на мигранти, а по-конкретно за случая с катастрофиралия микробус. 

По думите на двамата арестувани те били наети от трето лице, за да транспортират мигрантите срещу заплащане. Прокуратурата посочи, че около 120 афганистански бежанци влезли в България през Турция, прескачайки оградата с помощта на стълба, преди около 3-4 дни. Те били разпределени на групи в гориста местност през нощта на 25 срещу 26 февруари.