След гонка с полицията: Джигит се заби в мантинела в Бургас

Живко К. от Равда е отказал проба за наркотици

Общество
15:36 - 22 Март 2021
2240
След гонка с полицията: Джигит се заби в мантинела в Бургас

23-годишният Живко К. от Равда си организира този следобед гонка с бургаските полицаи. Екип на „Пътна полиция” се опитал да спре Живко край мол „Бургас Плаза”, тъй като им направило впечатление, че стъклата на Мерцедеса му са силно затъмнени.

Полицаите са подали светлинен сигнал на шофьора да спре, но той не се е подчинил, съобщава Флагман. Дори напротив, натиснал е газта до ламарина и с бясна скорост направил десен завой и влязъл в жк. „Изгрев”. 23-годишният джигит шофирал изключително рисковано. Цяло чудо е, че не се е случило нещо лошо по време на каскадата.

Той преминал през бул. „Никола Петков”, излязъл на бул. „Димитър Димов” и тръгнал към Слънчев бряг, но заради високата скорост, която развил и мократа настилка, е попаднал в т. нар. аквапланинг, завъртял се е и забил колата в мантинелата.

След няколко секунди на място пристигнал полицейски екип, който веднага задържал нарушителя. Живко К. от Равда обаче отказал проба за наркотици. Той има това право и по закон книжката му ще бъде отнета за 2 години и ще получи глоба от 2 хил. лв.