След гонка с полицията: Надрусан мъж катастрофира край Добрич

Общество
15:42 - 02 Април 2024
1162
След гонка с полицията: Надрусан мъж катастрофира край Добрич

Районната прокуратура в Добрич привлече към наказателна отговорност 24-годишен мъж от варненско село, седнал зад волана на автомобила си след употреба на наркотични вещества и катастрофирал. Той е използвал регистрационни табели, издадени за друга кола, оказал съпротива на полицейски служители при опит да бъде проверен и извършил хулигански действия при управление на автомобила.

Той ще остане в ареста за срок до 72 часа с цел да се яви пред Окръжния съд в Добрич за определяне на мярка за неотклонение. Наблюдаващият прокурор ще настоява да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража.

При обход на територия през нощта на 1 срещу 2 април, полицейски екип на Областната дирекция на МВР – Добрич, забелязва автомобил с неизправни светлини, който се движи по улица в града. Подадени са светлинен и звуков сигнал за спиране за проверка, но водачът на автомобила не се съобразява и продължава движението си. Напуска Добрич и се отправя към близките села, като се движи с много висока скорост. Втори патрул прави опит да спре колата, но водачът й отново не се съобразява с полицейското разпореждане и продължава с висока скорост да се опитва да избяга.

До задържането му се стига след като мъжът катастрофира при опит рязко да навлезе в крайпътна територия поради движение с несъобразена скорост. При извършените от полицейските органи проверки е установена неговата самоличност – Д.Р. на 24 г. от село в община Вълчи дол, област Варна. Тестовете за алкохол и наркотични вещества показали, че той е седнал зад волана след като е употребил метамфетамин. Освен това регистрационните табели, поставени на управлявания от него автомобил, били издадени за друго МПС.

Мъжът е задържан. Той е привлечен към наказателна отговорност за четири престъпления. Предстои в съда да бъде внесено искането за задържането му под стража. Лекият автомобил, който Д.Р. е управлявал, е иззет от органите на реда и към момента вече е извън движение.