След исторически обрат: Джокович преодоля младока Синер на "Уимбълдън"

След 3 часа и половина на корта, Ноле се класира за полуфинал, играе с Камерън Нори или Давид Гофен

Спорт
20:34 - 05 Юли 2022
2945
След исторически обрат: Джокович преодоля младока Синер на "Уимбълдън"

Водачът в схемата на турнира „Уимбълдън“ Новак Джокович се класира на полуфинал, след като победи младия италианец Яник Синер в пет сета след обрат – 5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2. След тежка битка повече от 3 часа и половина, Ноле все пак успя да победи техничния и бърз съперник. 

Джокович, който е трикратен защитаващ титлата на „Ол Инглънд Клъб“, успя да се върне в мача след поредица нетипични за него отигравания и изоставане в два сета. Така той увеличава победната си серия на този турнир от Големия шлем на 26 мача. Другото впечатляващо от статистиката на шесткратният шампион на „Уимбълдън“ е, че той увеличи серията си в петсетовите мачове на 10-1 победи, като последното му поражение е от 2006-а година.

Следващият му съперник ще бъде номер 9 Камерън Нори или Давид Гофен (Белгия), непоставен при мъжете.

Успехът днес на „Уимбълдън“ е под номер 84, с която той се изравнява с Джими Конърс (САЩ). Двамата в момента заемат 2-ото място в ранкинга за най-много победи в Лондон, като изостават единствено от Роджър Федерер.

Срещата се проточи 3 часа и 35 минути, мина през кратко прекъсване за медицинска помощ за Синер. Иначе срещата не предвещаваше толкова много обрати и драма, след като сърбинът стартира първия сет с бързо 4:1. Италианецът парира точка за пробив в шестия гейм, за да избегне двоен пробив, но това се оказа повратна точка. След това показа какво направи в предишните си мачове, успя да пробие Джокович два пъти и да вземе първия сет.