След като бе изгонен от Австралия, Ноле се моли в Черна гора (СНИМКИ)

Джокович посети прочутия Острожкия манастир, изсечен в скалите, а след това се забавлява в ресторант

През ключалката
15:00 - 22 Януари 2022
6301
След като бе изгонен от Австралия, Ноле се моли в Черна гора (СНИМКИ)

Седмица след официалната му депортация от Австралия, Новак Джокович продължава да вълнува цял свят, а всяка стъпка на световния номер 1 в тениса се следи под лупа. Къде е сърбинът? Краткият отговор е Черна гора. 

След няколко дни в своя апартамент в Белград, Ноле избра малката китна балканска страна, за да си почине. Е, няма как да отиде на плаж, предвид ниските температури, за това Джокович се е отдал на духовен туризъм, съобщи Би Ти Ви.

Ноле посети Острожкия манастир в Черна гора - едно от най-важните места за православните сърби. Той е изсечен в скалите близо до днешния Даниловград още през 17-ти век. Там тенисистът не отказа снимки и автографи на останалите посетители. 

След това духовната обиколка на сръбския любимец продължи. Новак Джокович се срещна с митрополита на Черногорско-приморската епархия Йоаникий. Той му подари икона на св. Василий Острожки. 

Естествено остана време и за забавление. Вечерта тенисистът прекара в ресторант в Жабляк. Там беше и Йован Радулович, който е известен в Черна гора със своите забавни клипове в социалните мрежи. Именно той сподели кадри на развеселения Джокович. И дори му разказа виц.

 
Йован: Ноле, слушай... Играят онези Надал и Федерер, прехвърлят мрежата, добър мач става...
Новак: Кои са тези?
Йован: Кои се тази? Онзи малкият, от Швейцария... Федерер бие, ама направо го гази. Надал се обръща и казва: "Брат, аз за теб съм Джокович!"

Ноле очевидно много се забавляваше на смешката. 

Лидерът в световната ранглиста по тенис беше депортиран от Австралия на 17 януари, след като министърът по емиграционните въпроси Алекс Хоук отмени визата му, а федералният съд в страната не уважи жалбата на Джокович. Той не е ваксиниран против коронавирус, а преди това прекара няколко дни в хотел за мигранти.