След като спонсорите избягаха: Защо само от "Самсунг" се ослушват за Тото?!

От компанията се правят, че той не им е рекламно лице, което е лъжа

Общество
13:53 - 04 Август 2023
10760
След като спонсорите избягаха: Защо само от "Самсунг" се ослушват за Тото?!

След като два от основните спонсори на певеца и влогър Йонислав Йотов - Тото - "Пепси" и хотел "Арте" във Велинград обявиха официално днес, че прекратяват договорите си с него, озадачаващо е защо третия голям негов спомоществовател - "Самсунг България" се ослушва по въпроса и се опитва да мине метър покрай скандала.

Озадачаващо е, че от българския офис на телекомуникационния гигант се правят на три и половина след избухването на скандала. Въпреки че в последните няколко предавания на рапъра те са основен спонсор, а в социалните мрежи изпълнителя рекламира усилено новия им телефон "Galaxy Z", компанията не взема отношение по случая и не поднесе извинение, че работи с него. Нещо повече - те настояват, че нямат трайни договорни отношения с него, което на практика е лъжа. Тото участва активно в рекламните им кампании и е получавал доста щедри хонорари за това.

На десетките въпроси на потребители в социаните мрежи, от компанията отвръщат с готов пост: "Samsung България няма активни партньорски отношения с Йонислав Йотов - Тото. Samsung България не толерира действия - вербални и физически, свързани с насилие от и срещу всеки индивид, без значение от техния пол, раса, възраст, политически възгледи, етническа принадлежност и др. Следвайки ценностите на компанията да създаваме иновации за по-добър свят и общество, категорично се разграничаваме от агресията и насилието във всичките им форми, както и от всяка личност, която не споделя тези ценности".

Това обаче не е категорична гаранция, че занапред от "Самсунг" няма да работят с Тото - като малко се размине бурята, нищо чудно пак да го ангажират, коментират в бранша.