След клинична смърт: Там бях у дома

Лекарка разказва за необикновени същества, които среща след падане от водопад

Мистика
20:00 - 08 Януари 2021
10030
След клинична смърт: Там бях у дома

Ортопедичният хирург Мери Нийл е поредният човек, който споделя за среща с необикновени същества, докато е в клинична смърт. Лекарката разказва, че в неизвестните духовни пространства се чувствала като у дома си. Там се срещнала с рано починалите си баба и дядо.

Американката отива в Южно Чили през 1999 г., за да гребе на своя каяк. Но не успява да овладее течението и пада от 10-метров водопад. Половин час е без кислород. Екипът на каякарите търси Мери в продължение на 15 минути, докато един от тях се препъна под водата в китката ѝ. Когато я изваждат от водата, тялото й е подуто и пурпурно.

След като се съвзема от комата, Мери разказва за преживяванията си през 30-те минути без кислород. Твърди, че не е изпитвала никаква болка или паника в клиничната смърт и дори, че никога не се е чувствала по-жива. Казва, че душата й се отделя от тялото и е отнесена на небето. Там веднага е посрещната от група непознати същества. Не знае как да ги нарече: духове, хора, същества.

Мери не разпознавла никого от тях, но чувства, че всички те играят важна роля в нейната съдба, като например нейните баба и дядо, починали много преди нейното раждане. Според лекарката в другия свят е посрещната с отворени обятия и след това е водена по пътека, осеяна със стотици хиляди цветя, водеща до огромна куполна структура. Не я напуска яркото усещане, че е у дома. В същото време тя може да се обърне и да изследва тялото си, лежащо под водата.

На небето на Мери е казано, че трябва да се върне в тялото си, защото времето й още не е дошло и тя веднага дошла в съзнание. Точно в този момент вече отчаяните спасители се опитвали да я върнат към живот. Клиничната смърт коренно променя възгледите на Мери Нийл за смъртта.