След кома : Жена си спомня топлина и любов

Приема предишните си притеснения за излишни

Мистика
10:02 - 05 Януари 2024
6093
След кома: Жена си спомня топлина и любов

В началото на 2023 г. животът на Лорън Канади от Вирджиния се променя завинаги, когато сърцето й спира да бие за половин час. 39-годишната жена, която страда от епилепсия, преживява трагичен момент след тежък припадък.

В този момент съпругът й реагира бързо и започва да й прави изкуствено дишане, опитвайки се да спаси живота й до пристигането на Спешна помощ. На лекарите им трябват 24 минути, за да съживят Лорън с помощта на дефибрилатор.

По-късно Лорън споделя за времето, което е прекарва технически „мъртва“. Тя го описва като приятелско и мирно състояние на топлота и любов, въпреки че не може да си спомни конкретни форми или визии.

„Имах чувството, че се разтапям и се чувствах наистина добре“, казва тя. Лорън дори се усеща по-малко стресирана и тревожна след завръщането си към живота. „Нито едно от притесненията, които имах преди, нямаше значение и бях невероятно развълнувана от прости неща като чийзбургери“, споделя Лорън.

Оказва се, че тя е страдала от Covid-19 и лекарите свързват сърдечния й удар с възпаление на сърцето, причинено от рядко усложнение на вируса.
„Чувствам се сякаш това е вторият ми живот. Имам два рождени дни“, казва Лорън. Преди комата тя е независима и силна, но сега светогледът й напълно се променя. „Удобно ми е да завися предимно от другите“, признава жената.