След краха в София: Пловдив стана столица за ГЕРБ

Имаме двойно повече общински съветници от ПП-ДБ, вече има и нова Сглобка, подкрепяща Путин, отсече Бойко Борисов от града под тепетата

Политика
22:22 - 05 Ноември 2023
4839
След краха в София: Пловдив стана столица за ГЕРБ

След краха на ГЕРБ в София още на първия тур на местните избори, когато партията на Бойко Борисов за пръв път от 18 години се лиши от мнозинството си в СОС, а нейният кандидат Антон Хекимян, не само не спечели, а дори не се класира за балотажа, оставайки трети, Пловдив се превърна в своеобразна столица за формацията.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов тази вечер отиде в Пловдив, където кандидатът на партията Костадин Димитров спечели втория тур и ще бъде новият кмет на града. От Пловдив Борисов предпочете да коментира изборните резултати, което се случва за пръв път, откакто съществува партията му и откакто тя участва на избори.

Имаме двойно повече гласове и общински съветници от ПП-ДБ. Това е категоричният резултат, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Според него вече има и нова „сглобка”. „Партиите, които подкрепят Русия и Путин – на първо място ПП, на второ – „Възраждане”. На миналите избори преди една седмица ГЕРБ беше навсякъде пръв. Сега се обединиха ПП и „Възраждане”, заедно с БСП – има нова коалиция, нова „сглобка” и играха срещу нас”, смята той.

„Във Варна си е с мутрите и с бизнес групировките. Не може 5-6% от първия тур да се стопят, освен с платен вот на мутрите и на варненските групировки. Въобще не ми е интересно какво са направили”, добави лидерът на ГЕРБ за вота в морската ни столица.

„Дадох си гласа за Терзиев, изнасилих партията да гласува за него и в същото време платиха пари да ме бият в Банкя.

ПП и „Възраждане” в Банкя играха срещу нас, а Петков иска да си говорим за данъчни закони и какво ли не. Лицемерие. Затова е ниска избирателната активност – хората вече не понасят лицемерието”, категоричен е той.
 
"Какво е положението тук, докъде преброиха?", попита актива на ГЕРБ в Пловдив лидерът на партията Бойко Борисов. "На този етап имаме около 11-12% преднина, като в повечето райони водим. Някъде още броим, но мисля, че ще имаме успех и в шестте района", отговори кандидатът за кмет Костадин Димитров. "Това не е лошо", отвърна Борисов.