След Мъск потоп: 80% от служителите на Туитър са напуснали

Под ръководството на мултимиардера социалната мрежа намали броя на работниците си чрез масови уволнения, а други бяха принудени да напуснат след промени в политиките на компанията

Новини
15:30 - 21 Януари 2023
4515
След Мъск потоп: 80% от служителите на Туитър са напуснали

Около 80 % от служителите на американската компания Туитър, която притежава едноименната социална мрежа, са били уволнени или са напуснали по собствено желание, след като компанията беше придобита от предприемача Илон Мъск, съобщи телевизия Си Ен Би Си.

Според медията броят на щатните служители в компанията е намалял до около 1300 души. По-специално, отделът, който се занимава с препоръки относно политиките на компанията, дизайна и промените в продуктите, за да се гарантира безопасността на потребителите, вече има по-малко от 20 служители на пълно работно време.

Според инженер, който е подал оставка в компанията, подобна загуба на служители и съкращаване на персонал може да затрудни поддържането на услугата. Под ръководството на Мъск Tуитър намали броя на служителите си чрез масови уволнения, а други служители бяха принудени да напуснат след значителни промени в политиките на компанията.

Веднага след изнесената от медиите информация, Илон Мъск съобщи, че "Tуитър" разполага с около 2300 щатни служители, съобщава Ройтерс. 

"Цитираните данни са некоректни. Има около 2300 щатни служители в "Tуитър", написа милиардерът Мъск в Туитър в отговор на туит, в който се цитира телевизията.

"Все още има стотици служители, които работят върху доверието и безопасността наред с няколко хиляди души, наети по договор", добави Мъск.

Мъск пое "Tуитър" през октомври миналата година и бързо предприе редица продуктови и организационни промени. Компанията пусна нар. синя значка за верификация като платена услуга и уволни около 50% от персонала.