След нелегалния купон: Милко Калайджиев глобен за неспазване на дистанция

Не съм пял срещу хонорар, това беше жест към рожденика, оправда се фолк изпълнителят

Нещо за четене
11:03 - 17 Януари 2021
2311
След нелегалния купон: Милко Калайджиев глобен за неспазване на дистанция

Бях поканен като гост за рождения ден на собственика на ресторанта в Пловдив, който беше инспектиран в петък заради неспазване на противоепидемичните мерки. Това заяви в „Тази неделя“ фолк изпълнителят Милко Калайджиев и допълни, че не е бил там, за да пее. Той уточни, че не е очаквал да има толкова много хора на празненството. 

„Пристигнахме към 19:30 ч. и се изненадах колко хора има. Пръснати по масите в това голямо пространство не личеше, но впоследствие дойдоха още“, уточни певецът. 

По думите му проверяващите са дошли към 20:30 ч., по това време той възнамерявал вече да си ходи. Призна, че е изпял няколко песни, но като жест към рожденика, а не срещу хонорар. 

„Като влезе полицията аз бях на масата. Снимката, на която съм със собственика, един човек ни снима от отсрещната маса. Той е бил лайф и предполагам, че така се е разбрало. Аз не го познавам, но според мен го е пуснал тенденциозно“, коментира Калайджиев. 

Певецът разказа, че не е имало напрежение по време на проверката, която е продължила над 3 часа. Калайджиев е бил глобен за неспазване на дистанция, но не знае с колко точно ще бъде санкциониран. Вероятно глобата ще е 300 лева, каквато е санкцията при първо нарушаване на противоепидемичните мерки.

„Аз лично спазвам противоепидемичните мерки. Певците от края на ноември сме без работа, нямаме участия. Ежедневието в Свиленград не е интересно, ходя на разходки. Очаквах 15-16 човека, в нарушение сме, ясно е, бяхме санкционирани и толкова. Не мога да се извинявам, че съм бил там“, коментира Калайджиев.

 В петък вечерта полицията прекрати две партита в Пловдив и наложи глоби на празнуващите.