След общо 32 отличия: Бионсе подобри "Грами" рекорд

Американската изпълнителка Бони Райт спечели наградата за песен на годината за парчето "Just Like That"

Новини
09:12 - 06 Февруари 2023
1700
След общо 32 отличия: Бионсе подобри "Грами" рекорд

Бионсе стана най-награждаваният изпълнител в историята на "Грами", като подобри 26-годишния рекорд, който досега държеше покойният унгарско-британски диригент Джордж Шолти.

"Опитвам се да не съм прекалено емоционална", каза суперзвездата, докато съпругът ѝ Джей Зи я аплодираше на крака.

Певицата благодари на покойния си чичо, на родителите си, на Джей-Зи и на децата си за подкрепата.

"Просто се опитвам да осъзная ставащото тази вечер. Искам да благодаря на Бог, затова че ме закриля. Благодаря ти, Боже", каза тя в емоционална реч на сцената.

Бионсе вече събра 32 награди, след като спечели за най-добра R&B песен за "Cuff It", запис на електронна денс музика за "Break My Soul", традиционно R&B изпълнение за "Plastic Off the Sofa" и приз за електронна денс музика за седмия си студиен албум "Renaissance", който е номиниран и за албум на годината.

Американската изпълнителка Бони Райт спечели наградата "Грами" за песен на годината за парчето "Just Like That".

За наградата за песен на годината, която се присъжда за авторство, се съревноваваха още създателите на "About Damn Time" на Лизо, "All Too Well (10 Minute Version) (The Short Film)" на Тейлър Суифт, "As It Was" на Хари Стайлс, "Bad Habit" на Стив Лейси, "Break My Soul" на Бионсе, "Easy On Me" на Адел, "God Did" на диджей Калед, "The Heart Part 5" на Кендрик Ламар.

Американската певица Лизо победи големите фаворитки Бионсе и Адел и спечели снощи приза за най-добър запис на годишните награди "Грами" с песента си "About Damn Time".

В тази награда има нотка на възмездие за Лизо. През 2020 г. се очакваше тя да бъде големият победител в този музикален еквивалент на наградите "Оскар", но в крайна сметка загуби от поп явлението Били Айлиш.