След осбовождаването си Павел Дуров се е настанил в парижки хотел

ЕС
14:01 - 27 Септември 2024
829
След осбовождаването си Павел Дуров се е настанил в парижки хотел

Основателят на Telegram Павел Дуров, който беше освободен под гаранция от френските власти, е отседнал в Hotel de Crillon, един от най-луксозните парижки хотели. Една нощувка там струва от 1936 до 8716 евро.

Принуден да остане във Франция в продължение на няколко месеца като част от съдебния надзор, Дуров се е настанил в разкошния хотел на един хвърлей от "Шан-з-Елизе", но вероятно в момента е в търсене на друго място, което да обитава за постоянно, се посочва в статия на Le Monde.

Според изданието веднага след освобождаването на Дуров му бил предложен "незабележим апартамент" от неговия дългогодишен приятел, френския милиардер Ксавие Ниел. 

Припомняме, че 39-годишният милиардер беше задържан на парижкото летище Льо Бурже на 24 август. Няколко дни по-късно той се яви в съда с обвинения в 12 престъпления, по които може да получи до 10 години затвор. В момента Дуров е освободен под гаранция от 5 милиона евро и задължение да се явява редовно в жандармерията.

След ареста на Дypoв неговото приложение зaпoчнa дa cътpyдничи пo-aĸтивнo нa влacтитe, съобщиха френските медии. Беше направена пpoмянa в общите ycлoвия и пoлитиĸaта зa пoвepитeлнocт и сега ĸoмпaниятa вeчe щe пpeдocтaвя нa влacтитe ІР aдpecитe и тeлeфoннитe нoмepa нa зaĸoнoнapyшитeли.