След поредния им удар: Закопчаха Испанеца, Иляка и Кокича в София (СНИМКИ)

Тримата крадци са хванати в ж.к. „Лагера“

Общество
15:20 - 07 Декември 2023
6773
След поредния им удар: Закопчаха Испанеца, Иляка и Кокича в София (СНИМКИ)

Тримата опасни рецидивисти Испанеца, Иляка и Кокича, които тероризираха цяла София, са арестувани. Това съобщиха от МВР.

На 5 декември, в хода на специализирана операция на територията на ж.к. „Лагера“ , автопатрул на Шесто РУ забелязал трима мъже да влизат в пререкания с гражданин и да бягат.  

Полицаите действали незабавно и след кратко преследване групата била задържана - двама от униформените, а третият - от гражданина. При залавянето мъжете направили опит да изхвърлят част от носените вещи.

В хода на последвалата проверка било установено, че те са от активния криминален контингент „домови кражби“, с множество криминалистически регистрации и осъждани за кражби, известни в ъндърграунд средите с прякорите „Испанеца“, „Иляка“ и „Кокича“. 

В хода на проведените действия е изяснено, че малко по-рано, придружаван от майка си, мъжът видял тримата, натоварени с раници и чанти, да излизат от жилищна кооперация. Направило му впечатление, че са непознати за района и ги попитал какво търсят. Вместо отговор те избутали жената и побягнали.

При последвалите обиски от тях са иззети множество накити, парични суми в различни валути и инструменти за преодоляване на заключващи механизми, за притежанието на които не дали смислено обяснение.

В рамките на разследването са извършени претърсвания в няколко жилища на територията на столицата, където са намерени и иззети множество вещи, в това число бижута, часовници и предмети подпомагащи престъпната им дейност.