След появата в "Дедпул и Вълколака": Уесли Снайпс подобри два рекорда на Гинес

Блейд успя да вдигне публиката на крака със завръщането си след близо 20 години

САЩ
21:10 - 05 Август 2024
1332
След появата в "Дедпул и Вълколака": Уесли Снайпс подобри два рекорда на Гинес

Причината за това е завръщането на Хю Джакман като Вълколака, който се обединява с Райън Рейнолдс, в ролята на Дедпул, за да спаси света още веднъж. А Снайпс се завръща като полувампира, известен като Дневния боец, 25 години и 340 дни след като за първи път изигра Блейд в едноименния филм от 1998 година. Според Световните рекорди на Гинес това му осигурява рекорда за най-дълга кариера като действащ персонаж на "Марвел", пишат световните осведомителни агенции. 

Досега този рекорд се държеше Хю Джакман, който за първи път се появява като Върколака преди 24 години в първия филм от поредицата "Х-Мен".

Изненадващата поява на Уесли Снайпс като Блейд му донесе и втори рекорд на Гинес - за най-дълга пауза между появата на персонаж във филми на "Марвел". Според Световните рекорди на Гинес, актьорът за последно облича коженото палто на супергероя преди 19 години и 231 дни в "Блейд: Троица" през 2004 г.

Досега рекордът се държеше от Алфред Молина. Той се появява като Доктор Октопус във филмите "Спайдър-Мен 2" (2004 г.) и след това чак в "Спайдър-Мен: Няма път към дома" през 2021 година, като неговата пауза е 17 години.