След пожара в COVID отделение: Обявиха тридневен траур в Тетово

14 души са загинали в пламъци

Балкани
14:01 - 09 Септември 2021
1562
След пожара в COVID отделение: Обявиха тридневен траур в Тетово

В Тетово бе обявен тридневен траур от днес до 11 септември за жертвите на пожара, избухнал снощи в местната мобилна болница, предаде агенция МИА, цитирана от БТА.

Съветниците изразиха почит към жертвите, а кметът Теута Арифи съобщи, че оцелелите в пожара са в добро състояние, но не знаеше за колко лица става дума. Засега няма информации свързан ли е пожарът с прекъсване на тръби за кислород.

Министерството на здравеопазването съобщи, че по време на пожара в болницата е имало 26 пациенти, 14 са загинали, а 12 са прехвърлени в болницата в Тетово и животът им не е в опасност. Няма пострадали медицински лица.

Пожарът избухна снощи и за кратко време изгоря целият COVID център. В гасенето участваха над 30 пожарникари със седем коли. Пожарът бе угасен за около половин час.

Редица прояви бяха отменени поради трагедията. Кабинетът на президента Стево Пендаровски съобщи, че планираните прояви по повод 8 септември, Деня на независимостта, са отменени. По-рано и други институции отмениха планираните мероприятия.

Към момента няма официални данни за загинали или пострадали български граждани при пожара в Тетово, информираха от българското външно министерство. Посолството ни в Скопие е в контакт с местните власти и следи с повишено внимание ситуацията.