След престрелка с ракети: Фен на ”ЦСКА-София“ е откаран в болница (СНИМКИ)

Напрежение по време на дербито с "Левски" - дикторът на Националния стадион предупреди, че мачът може да бъде преустановен

Актуални новини
16:21 - 07 Октомври 2023
5877
След престрелка с ракети: Фен на ”ЦСКА-София“ е откаран в болница (СНИМКИ)

Фен на ”ЦСКА-София“ беше откаран в болница, след престрелка с ракети по време на дербито с "Левски". Мъжът е пострадал в средата на първото полувреме, когато фен на “сините” от сектор "Б" изстрелва ракета към централната трибуна.

Наложила се е намеса на лекари, а пострадалият е откаран с линейка към болница. Малко след случката, от сектор "Б" полетя нова ракета, която уцели още един фен на "червените". Престрелка между агитките на двата отбора е имало и в сектор "В". 

По време на дербито между "ЦСКА-София" и "Левски" дикторът на Националния стадион „Васил Левски“ неколкократно предупреди гостуващите фенове да преустановят хвърлянето на сигнални ракети в посока на съперника. След призивите, на стадиона се чу, че ако това нещо не бъде прекратено, то срещата между двата тима може да бъде прекратена.

В последствие голям брой полицейски лица обградиха „сините“ фенове. В последствие и феновете на символичните домакини решиха да "отговорят" на своя съперник, а призивите на дикторa продължиха в хода на почивката между двете полувремена.

Същевременно две минути преди края на редовното време от първата част "Левски" откри резултата в срещата с първия точен удар в мача.

 "Сините" разиграха отляво по нападението си, а Уелтън остана да лежи неподвижен на границата на наказателното поле на ЦСКА. Фадига реши да не изважда топката, като не е задължен да го прави и върна назад за Цунами. Той центрира, а в наказателното Роналдо се извиси и с хубав изстрел с глава откри резултата.

В 49-ата минута ЦСКА изравни резултата в дербито. Амос Юга даде извеждащ пас към Джонатан Линдсет, но той бе привидно затворен от Кристиан Димитров. Той не се разбра с вратаря Пламен Андреев, а Линдсет изпревари и двамата, за да си бутне топката встрани. 

Последва овладяване и стреляне през двама човека от "синята" отбрана, за да се стигне до равенството - 1:1.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ ОТ ДЕРБИТО!


Снимки: Юлиан Тодоров/LAP.bg