След протеста: Пребиха ме като куче, животно не може така да се пребие

24 пострадали след сблъсъка на фенове и полиция пред Националния стадион

У нас
08:00 - 17 Ноември 2023
9098
След протеста: Пребиха ме като куче, животно не може така да се пребие

„Има един човек, който е по-зле от мен. С 50 шева и счупена ръка съм – какво повече. Пребиха ме като куче, животно не може така да се пребие. Не полицай – полицаи, много, ме удряха. Който мина, той довърши”, разказа протестиращ със счупена ръка и 50 шева след протеста пред Националния стадион снощи.

За 24 пострадали съобщи говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска. Към мястото са изпратени 17 линейки. Общо седем души са били хоспитализирани. От тях един е бил настанен във ВМА с контузия на главата, друг в „Царица Йоана – ИСУЛ” с обилно напръскване в лицето със спрей и един човек в „Пирогов” с интоксикация, която по предположения е наркотична.

„Много хора са пострадали и имат различни травми, но не са търсили спешна помощ. По информация на колегите от болниците на собствен ход са отишли да търсят помощ. Според данни от лечебните заведения има много хора, които са пристигнали с различни наранявания на собствен ход”, добави Сунгарска. 

14 протестиращи и един полицай са били докарани за преглед в „Пирогов”, съобщи за NOVA директорът на лечебното заведение Валентин Димитров. Всички те са били с леки наранявания и са освободени за домашно лечение, след като раните им са обработени.