След ПСЖ: Ница постави на колене Олимпик Марсилия

Червено-черните ще срещнат четвъртодивизионен тим на полуфинала за Купата на Франция

Спорт
11:13 - 10 Февруари 2022
1446
След ПСЖ: Ница постави на колене Олимпик Марсилия

След като отстрани Пари Сен Жермен, Ница се справи и с Олимпик Марсилия за Купата на Франция и отива на полуфинал в турнира, където ще срещне хита на сезона Версай. „Орлетата“ разгромиха марсилци с 4:1, като в герой се превърна синът на Патрик Клуйверт – Джъстин, който вкара два гола и добави асистенция.

Марсилия започна срещата прекрасно, повеждайки още в 3-ата минута, когато Мелвин Бард си отбеляза нелеп автогол. В началото останаха съмнения за нарушение в атака, но ВАР преразгледа и призна попадението.

Домакините веднага натиснаха, като Амин Гуири успя да вкара във вратата на Марсилия в 10-ата минута след невероятен индивидуален рейд. Първоначално попадението бе отменено заради засада, но се оказа, че такава няма и равенството бе възстановено – 1:1.

В следващите минути двата тима си размениха по един пропуск чрез Ченгиз Юндер и Джъстин Клуйверт. Секунди преди да изтече първият половин час игра, Анди Делор предостави елегантно центриране на Джъстин Клуйверт, който с глава заби топката във вратата на беззащитния Пау Лопес.

Марсилия опита да се върне още в началото на втората част, като в 48-ата минута дори достигна до изравнително попадение, дело на Седрик Бакамбу, но след намеса на ВАР стана ясно, че е имало засада. Минута по-късно Джъстин Клуйверт матира Лопес за 3:1 с изящно изпълнение в горния десен ъгъл.

В 61-ата минута Клуйверт върна жеста на Анди Делор от първото полувреме, като качи топката на главата му, а нападателят не сбърка и се разписа за 4:1. До края на срещата Марсилия вече нямаше мотивация и не успя да върне нито един гол.

В друг мач от същата фаза на турнира се срещнаха четвъртодивизионните Бержерак и Версай, като гостите успяха да продължат приказката си, класирайки се сред най-добрите 4 в турнира. Те поведоха в 14-ата минута с гол на Инса Диарасуба. Те останаха с човек по-малко в 79-ата минута, когато Ибайи получи втори жълт картон. Бержерак се възползва и изравни десет минути по-късно, с което вкара срещата в дузпи. Там футболистите на Версай се оказаха по-хладнокръвни и спечелиха с 5:4.