След публикация на Lupa.bg: Дезинфекцират Женския пазар

Взеха спешните мерките за превенция и недопускане разпространението на COVID-19 на територията на тържището

Общество
15:04 - 19 Март 2020, Обновена на: 15:11 - 19 Март 2020
2997
След публикация на Lupa.bg: Дезинфекцират Женския пазар

След като Lupa.bg написа за масови нарушения на Женския пазар в София в разгара на пандемията от коронавирус, днес започна дезинфекция на Женски пазар, както и на пазар „Димитър Петков“.

Спешните мерките са за превенция и недопускане разпространението на коронавирус  на територията на тържищата.

"Дезинфекцията на откритите пазарни площадки след приключването на пазарния ден ще се комбинира с миене на цялата територия на тържищата с оглед по-голяма превенция и грижа за здравето на клиентите и търговците на площадките. Осигурени са нужните предпазни средства – защитни маски, ръкавици, дезинфекционни разтвори на спиртна основа на служителите си и на търговците на двата пазара", заявиха от общинското дружество „Пазари Възраждане“ ЕАД.

„Ние не можем да раздаваме на търговците безплатно предпазните средства, тъй като сме търговско дружество, а те не са наши служители. Но за нас е по-важно, че сме осигурили предпазните средства когато цялата ни страна изпитва затруднение в тази посока. Маските, дезинфектантите и ръкавиците могат да бъдат получени в Административните сгради на двата пазара и всеки може да се снабди с необходимото. Разчитаме на съзнанието и отговорността на нашите търговци и вярваме, че те ще продължат своето отговорно поведение както към себе си, така и към клиентите си в превенцията от зараза. Хората, които пазаруват при нас могат да са спокойни за своето здраве - няма струпване на потребители по едно и също време и се пазарува при спазване на нужната дистанция.“, каза изпълнителният директор на дружеството.