След раздяла: Мъж вади нож на бившата си и я з аплашва със смърт в Стара Загора

Общество
12:08 - 21 Октомври 2024
401
След раздяла: Мъж вади нож на бившата си и я заплашва със смърт в Стара Загора

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем по бързо производство П.П,, на 27 г., за това, че на 08.10.2024 г. в Стара Загора се заканил на 23-годишна жена с убийство.

Деянието е извършено чрез отправяне на словесни заплахи и чрез действия, изразяващи се в опиране на нож в тялото й, без нараняване, като това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. Деянието е извършено в условията на домашно насилие.

П.П. и пострадалата жена били съпрузи и имали дете. В началото на 2024 г. те се разделили. На 08.10.2024 г. П.П. извикал жената в колата си и обещал да й даде издръжката за детето. Той започнал да я заплашва. Потеглил с колата и я откарал до черен път. Там П.П. извадил нож и го опрял до тялото на жената, не я наранил, но й се заканил с убийство. По-късно е бил подаден сигнал в полицията. При пристигането си служителите на МВР намерили П.П. до автомобила му с нож в ръка.

Обвиняемият е бил задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо него.