След семеен скандал: Млада жена е в болница със счупен череп и опасност за живота

24-годишният побойник е задържан

Актуални новини
12:04 - 01 Октомври 2024
1457
След семеен скандал: Млада жена е в болница със счупен череп и опасност за живота

Жена на 28 години е приета в кома, с черепно-мозъчна травма и счупени ребра, вследствие на възникнал семеен скандал. Това казаха от пресцентъра на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи в Габрово.

Сигналът е подаден в Районното управление на полицията в Севлиево, а жената е приета в Габрово в МБАЛ „Д-р Тота Венкова". Служители на РУ – Севлиево са издирили и установили извършителя на побоя – 24-годишен мъж, с когото жената живеела на семейни начела.

От полицията допълниха, че жената е с опасност за живота, а мъжът, нанесъл побоя, е задържан. За случая е докладвано на прокуратурата и е образувано досъдебно производство, допълниха от пресцентъра на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи в Габрово.

През август миналата година в Севлиево отново бе образувано досъдебно производство за домашно насилие. В Габрово и много градове в страната по това време се организираха спонтанни мирни протести срещу домашното насилие.

За миналата година в габровската дирекция на полицията бяха постъпили 64 жалби за постоянна и незабавна защита от домашно насилие.