След сигнал на Терзиев: Свалиха номерат а на "хитрец", който дрифти пред "Св. Александър Невски" (ВИДЕО)

Полицаите са му връчили още 7 фиша за превишена скорост

Актуални новини
10:20 - 04 Декември 2023
4644
След сигнал на Терзиев: Свалиха номерата на "хитрец", който дрифти пред "Св. Александър Невски" (ВИДЕО)

Збележителен "умник", който бе сниман от куп камери как дрифти на паветата пред храм-паметника "Св. Ал. Невски" ще може да ползва услугите на... тролейбус №9, който за негово щастие има спирка съвсем наблизо.

Медии показаха как спортен автомобил се върти на ръчна спирачка в пешеходното пространство пред храм-паметника. Кадрите са заснети в събота вечерта. На тях се вижда как шофьорът презавива колата с висока скорост, докато на метри от него има пешеходци. 

Оказва се, че сигналът до СДВР е подаден от кмета Васил Терзиев, който приложи и видеото във фейсбук профила си.

"Това не само е неприемливо, но е и опасно за хората. Пешеходната зона трябва да е сигурна за всички през цялото денонощие. Веднага уведомих директора на СДВР за случая и поисках бързи действия", написа той.

Сигналът до полицията е изпратен в неделя, а служителите на СДВР вече са издирили шофьора. Колата е спряна от движение за 3 месеца, на водача е съставен акт, съобщава тази сутрин Нова тв.

За негов "късмет" - при това положение, освен за сегашното нарушение полицаите са му връчили още 7 фиша за превишена скорост. Издаден му е и предупредителен протокол по Закона за МВР.