След скандала с дипломата: Проблем и с трудовата биография спъва Андрей Гюров за БНБ

Ексклузивно
18:20 - 07 Април 2022
25614
След скандала с дипломата: Проблем и с трудовата биография спъва Андрей Гюров за БНБ

След като гръмна скандал, че докторската дисертация на кандидата на Продължаваме промяната и ДБ Андрей Гюров може да е менте, нова пречка, този път в трудовата му биография, може да му дръпне руля от ръцете за гуверньор на трезора, научи Lupa.bg. 

Става въпрос за съмнения относно професионалните му качества и опит у нас, след като депутат разкри пред медията ни, че всъщност у нас е управлявал единствено... спа център. 

В реквизита, който шефът на парламентарната група на "Промяната" представи за кандидатурата си за управител на БНБ, е посочено сиви. В него, изненадващо, има един кратък период от около година - между преподавателската дейност на Гюров във Виенския университет и стартът на кариерата му в "Райфайзен", пак в австрийската столица. Учудващо, никой при изслушването му в НС не го попита на какво се дължи, особено като се има предвид, че е мъж. 

Точно тогава той се запознава с начина, по който у нас компаниите оперират или иначе казано с частния бизнес "на терен" - чрез известната "Пирин Голф Холидейз Клуб", впоследствие фирмата обявена в несъстоятелност с окончателно решение за ликвидация отпреди 2 години. 

Нашите източници посочват, че Гюров е бил управител на спа центъра в иначе луксозния хотел. Не е ясно каква численост на персонала е командвал, но според запознатите с биографията му бил шеф на бутиков екип от десетина души. 

И добавят, че всъщност едногодишният му престой там между 2008 и 2009 г. е завършил с уволнение. Причините са известни, но засега редакцията на Lupa.bg ще се въздържи да ги разкрива. "Това е единственият му опит в България, докато не се завръща към преподавателската дейност - в Американския университет в Благоевград", твърди информаторът ни. 

В интерес на истината, Гюров е заложил в автобиографията си още един елемент в страната -  дейност в "Уникредит Булбанк" през 2015 г., но тя е продължила едва 3 месеца - от юни до септември. 

Иначе в официалния набор документи присъствието му в хотелския мениджмънт изобщо не е посочено. За сметка на това депутатът чинно си е публикувал копие от трудовата книжка, в което присъства обаче единствено името на висшето училище в Благоевград.