След скандала с короната: Военни арестуваха "Мисис Свят"

Нещо за четене
19:10 - 08 Април 2021
6205
След скандала с короната: Военни арестуваха "Мисис Свят"

Настоящата носителка на титлата "Мисис Свят" Каролайн Джури е арестувана от полицията в Коломбо, Шри Ланка преди часове. До задържането й се стигна, след като в скандал по време на конкурса през уикенда тя отне насила короната на новата "Мисис Шри Ланка", оспорвайки семейното ѝ положение, предаде ДПА.

Джури е обвинена в сплашване и нападение. "Заради зиключителната дързост на престъплението", както и заради шумния обществен отзвук по света, в арестуването на Каролайн са участвали и военни полицаи.

Короната на новата "Мисис Шри Ланка" бе свалена по време на церемонията

Припомняме, че настоящата носителка на титлата "Мисис Свят" Каролайн Джури отказва да се извини за деянието си на Пушпика де Силва, която в неделя спечели конкурса "Мисис Шри Ланка". Както Lupa.bg извести, броени минути след като победителката беше оповестена и коронясана от Джури, настоящата "Мисис Свят" заяви, че Де Силва е дисквалифицирана, тъй като е разведена, а освен това била с укорим морал. След това тя смъкна короната от главата ѝ и я постави на първата подгласничка, обявявайки я за новата победителка.

Опозорената Пушпика де Силва казва, че Каролайн Джури я е наранила, докато се е опитвала да ѝ отнеме короната. Тя си я получи обратно в понеделник от организаторите на конкурса, които оспориха твърдението на "Мисис Свят", че новата "Мисис Шри Ланка" не отговаря на изискванията. Де Силва живее отделно съпруга си, но все още не е разведена. В медиите се появиха публикации, че тя има нов партньор.

Изискването към участничките в конкурсите "Мисис Свят" и "Мисис Шри Ланка" е да са омъжени. След като спечели националната титла, Пушпика де Силва има право се състезава за короната на "Мисис Свят".

Очаква се Де Силва да съди Джури с частен иск за накърняване на репутацията ѝ. Шри Ланка е домакин на тазгодишния конкурс "Мисис Свят".