След смъртта на британец в болница "Св. Георги": Уволниха двама от охранителите

Топ
16:24 - 05 Юли 2024
2299
След смъртта на британец в болница "Св. Георги": Уволниха двама от охранителите

Двама служители на пловдивска охранителна фирма са уволнени, след спречкване с британски гражданин пред УМБАЛ "Св. Георги", Пловдив. Това става ясно от отговор на служебния здравен министър Галя Кондева на въпрос на депутата от ПП-ДБ Александър Симидчиев.

Собственикът на охранителната фирма е информирал, че двама от служителите, участвали в спречкването, са нарушили Закона за частната охранителна дейност.

Британецът почина няколко часа след спречкването. Разследващите изясняват причините за смъртта му.

Според информацията на здравния министър около 14.30 часа на 18 юни британски гражданин постъпва с линейка в спешното отделение на болница "Св Георги" с травма на главата след употреба на голямо количество алкохол. След прегледи и изследвания мъжът отказал лечение и напуснал спешното отделение, но останал в болницата. От охранителната фирма, с която работи лечебното заведение, изпратили 2 мобилни екипа. Уведомени са и дежурните във Второ районно управление на пловдивската полиция.

Мъжът се държал агресивно и арогантно с охранителите, които чакали пристигането на полицейския екип. Той се отзовал на сигнала около 20:50 часа. Полицаите преценили, че случаят не е от техните компетенции и си тръгнали. Последвало спречкване между британския гражданин и охранителите, след него мъжът останал да лежи на земята в съзнание. Британецът бил приет за лечение в токсикологията на УМБАЛ "Св. Георги", където по-късно е починал.

Охранителната фирма работи с болницата повече от 7 години.