След спецакция в София: Заловиха дилър и иззеха голямо количество наркотици (СНИМКИ)

Новини
12:17 - 02 Септември 2024
1022
След спецакция в София: Заловиха дилър и иззеха голямо количество наркотици (СНИМКИ)

Иззеха голямо количество наркотици в София след спецакция, съобщиха от МВР.

Акцията е реализирана на 30 август. Предприето е проследяване на автомобил, в който е пътувал 24-годишен мъж, известен за разпространение на наркотици.  

Наблюдението е продължило до жк. „Дианабад“, където на една от улиците мъжът се срещнал със свой клиент. В момент на покупко-продажба, двамата са били изненадани от криминалистите.

24-годишният мъж се е опитал да погълне опаковката с наркотика, а след това и да я унищожи с крак, но е бил възпрепятстван от полицаите. Двамата мъже са задържани.

Купувачът е чуждестранен гражданин, постоянно пребиваващ у нас. Иззети са пликче с бяло прахообразно вещество, мобилен телефон и 850 лв.

Извършено е претърсване в жилището на 24-годишния мъж в жк. „Бъкстон“ са намерени над 870 г кокаин, 1196 г амфетамин, 275 г метамфетамин, 142 г  марихуана, 419 г фентанил, 320 г бисквитки с марихуана, 35 г екстази, над 53 г смес от кокаин, хероин, фентанил и други наркотични вещества, 2 електронни везни и машина за вакуумиране, огромен брой самозалепващите се пликчета, както  и сумата от 4175 лв.

Материалите по случая са докладвани на Софийска градска прокуратура. На 24-годишния мъж е повдигнато обвинение и е бил задържан за 72 часа. Чуждият гражданин е разпитан като свидетел.