СЛЕД ТАЕН ЕКСПЕРИМЕНТ: Коза и папая се оказаха с Covid-19

Личности
11:55 - 07 Май 2020 (обновена)
16404
СЛЕД ТАЕН ЕКСПЕРИМЕНТ: Коза и папая се оказаха с Covid-19

Президентът на Танзания Джон Магуфули отхвърли дефектни комплекти за откриване на коронавирус, след като отчели положителни резултати върху проби, взети от коза, папая и птица.

По време на събитие в Чато - северозападната част на Танзания, Магуфули каза, че комплектите имат "технически грешки".

Президентът заяви, че е инструктирал танзанските сили за сигурност да проверят качеството на комплектите. Те били получили на случаен принцип няколко проби - от папая, коза и овца, но с присвоени човешки имена и години.

След това тези проби са изпратени в лабораторията на Танзания, за да се тестват за COVID-19, като лабораторните техници умишлено не били информирани за произхода на пробите. "Пробите от плода и козата са положителни - това означава, че най-вероятно някои хора са били тествани положително, а всъщност не са били изобщо заразени от коронавируса."

„Случва се нещо. И преди съм казвал, че не всяка помощ е предназначена да бъде полезна за тази нация “, казва Магуфули. Според него комплектите трябва да бъдат проучени.

Танзания е регистрирала 480 случая на COVID-19, 17 от които - смъртни.

Магуфули също обяви, че е направил поръчка за билково лечение на коронавирус, обявено от президента на Мадагаскар. "Вече писах на президента на Мадагаскар и скоро ще изпратим самолет за добив на лекарството, за да може Танзания да се възползва от него", каза той.

Билковото лекарство, наречено „Covid Organics“, подготвено от Малагасийския институт за приложни изследвания, е произведено от Артемизия - растение, отглеждано на остров Мадагаскар.