След убийство при домашно насилие: Близките на млада жена от Омуртаг настояват за доживотна присъда

Родителите на Микаела не са знаели за тормоза над дъщеря им

Общество
09:13 - 13 Август 2024
1382
След убийство при домашно насилие: Близките на млада жена от Омуртаг настояват за доживотна присъда

В търсене на справедливост след убийство при домашно насилие. Миналият август 21-годишната Микаела от Омуртаг беше пребита до смърт от 28-годишния мъж, с кого е живеела. Той често я малтретирал физически и психически и след поредния тежък побой Микаела издъхнала.

В понеделник, година след убийството, Окръжният съд в Търговище присъди на първа инстанция 20 години затвор за насилника. Близките на жертвата обаче настояват за доживотен затвор без право на замяна. Казват, че ако го пуснат по-рано за добро поведение, той ще е все още млад, а тяхното дете го няма.

Това е жестоко убийство. Не може да го осъдят на 20 години. Не съм съгласна с присъдата. Той ще излезе след 15 години, друго дете ще убие така. Друго семейство ще изгори. Ще обжалвам”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” майката на убитата Микаела Веска Цонева.

„В съдебната зала от съдебния лекар разбрахме как е извършено убийството”, сподели бащата Михаил.

По думите на родителите двамата не са знаели за тормоза, оказван на дъщеря им. „Тя криеше. Беше ѝ счупил телефона. Когато тя говореше с нас, казваше, че са се скарали, ревнували се. Не е споделяла друго. Разбрахме в съда, че той я е тормозел. Тя е криела, защото той я е заплашвал”, подчерта Веска Цонева.