След зверския побой: Слави Ангелов вече е по-добре

Актуални новини
08:45 - 19 Март 2020 (обновена)
2223
След зверския побой: Слави Ангелов вече е по-добре

Слави Ангелов е по-добре и предупреди поръчителите на това престъпление, че продължава това, което 25 години прави. Това заяви издателят на "24 часа" Венелина Гочева за побоя над главния редактор на "168 часа" и разследващ журналист Слави Ангелов по Нова тв.

Гочева, пребиха ме, били първите думи на Слави, след като се обадил по телефона. И след това добавил, че един от нападателите снимал.

Слави е писал по толкова много теми, че трудно може да се разбере точно откъде е дошла поръчката. Да, много прилича на нападението на човека от "Левски", което остана неразкрито. Пак е от трима души, пак с пръти, допълни Венелина Гочева.

"Нападението над Слави Ангелов много напомня на това над маркетинговия директор на „Левски“ Цветан Вълчев от август миналата година", каза от своя страна главният редактор на „24 часа“ Борислав Зюмбюлев. Вчера се чухме за малко, твърди, че е по-добре, вече няма отоци на очите, които са му пречили да вижда", добави Гочева.

„Само мога да допускам какви интереси е засегнал. За мен това е фенска работа, както и при Цветан Вълчев. Подобно нападение струва между 500 и 2000 лв. Това престъпление трябва да бъде разкрито бързо и наказано строго за назидание“, коментира главният редактор на „24 часа“

Все още няма арестувани за бруталното нападение над журналиста Слави Ангелов. Главният редактор на “168 часа” беше пребит с метални тръби във вторник вечерта пред дома си на столичния булевард "Дондуков", малко след като си тръгнал от редакцията на вестника. Той беше настанен в ИСУЛ с множество контузии.

Гочева подчерта, че побоят е бил с цел унищожаването му, а не грабеж. "Той беше опериран, към него са подходили особено жестоко, нападнат е с железни прътове, кракът му е счупен с огромен нож, а лицето е обезобразено. Те са искали или той да умре, или просто да запечатат това посегателство", коментира Венелина Гочева още вчера.

Полицията и прокуратурата работят по версията, че Ангелов е бил нападнат заради работата си. Около 30-40 секунди е продължило нападението. Камера в района е заснела побоя. Продължават да се търсят и свидетели.

Нападателите на Слави Ангелов са били трима. Те вървели разделени и го издебнали, преди да влезе във входа на кооперацията си.

Въпреки че жилището на Ангелов се намира на оживен булевард, бандитите се изчаквали да няма свидетели. Охранителна камера обаче е заснела побоя. Цял ден днес разследващите търсеха следи. Основно претърсваха района под моста „Чавдар”, откъдето се предполага, че избягали извършителите.

Засега разследващите проверяват последните публикации на журналиста. Не изключват и версията нападение на лична основа. А колегите на Ангелов осъдиха гнусното престъпление. 

Съседите на журналиста също са шокирани. “Просто не съм очаквала, че може да се случи такова нещо. Добро момче, но ето пострада и той”, съобщи съседка на разследващия журналист.

Засега състоянието на журналиста е стабилно, съобщиха от болница ИСУЛ.