Следващите рокади само в Lupa.bg: Банов и Петкова са с жълт картон

Ексклузивно
14:23 - 23 Юли 2020
5725
Следващите рокади само в Lupa.bg: Банов и Петкова са с жълт картон

Петте министерски рокади от днес са само началото на ремонта на кабинета "Борисов-3", научи Lupa.bg. По наша информация Горанов, Караниколов и Ангелкова няма да са единствените, изхвърчали за края на мандата от състава на правителството, а до края на месеца, т.е. в следващата седмица се чакали още двама с червен картон, разкриха наши източници на "Дондуков" 1. Целта е Народното събрание да приеме новия облик на властта до излизането си в годишния отпуск, за да не се чака и без това напрегнатия и почти предизборен нов политически сезон от септември, добавят запознатите от висшия ешелон. 

По-рано днес и кадровикът в ГЕРБ Георги Харизанов обяви, че днешното освежаване е само прелюдия към същинското изчегъртване на съгрешилите в политиката си членове на кабинета.

Следващите, които сега се крепели само на косъм от посочването на вратата, били културният министър Боил Банов и енергийната шефка Теменужка Петкова, според слуха из коридорите на Министерския съвет.

 

Първият се закрепил с благоволението на премиера Бойко Борисов само заради факта, че успял поне засега да озапти независимите творци от организирането на масови протести заради коронакризата. Но фаловете му - и по отношение на разкритите скандални разговори покрай ремонта на Ларгото, и заради нестихващите брожения срещу него заради вечно недостигащите държавни дотации за различните културни сфери, вече станали трън в очите на министър-председателя. 

Петкова пък щяла да изхвърчи заради невъзможността й да гарантира честния процес по изграждането на  международните газови проекти, за които Вашингтон наложи санкции в средата на месеца. Освен това Борисов бил ядосан заради забуксувалите проучвания в Черно море, за които вече месеци наред не се чувала и дума, а въпросите за развитието на находището "Хан Аспарух" висели във въздуха от кабинета на министърката.