Следят с електронна гривна кюстендилеца, намушкал с нож мъж пред дискотека

Общество
17:38 - 05 Декември 2023
2349
Следят с електронна гривна кюстендилеца, намушкал с нож мъж пред дискотека

Районен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение домашен арест по отношение на 37-годишния В. Ц. Той е привлечен от Районната прокуратура като обвиняем за това, че на 3 декември, на обществено място – кръстовището образувано от улиците „Неофит Рилски" и „Хан Крум" в Кюстендил, е намушкал с нож мъж, като му причинил средна телесна повреда, изразяваща се в наранявания в гръдната кухина.

Съдът остави без уважение искането на Районна прокуратура за вземане на най- тежката мярка за неотклонение задържане под стража. Защитата пледира за по- лека мярка – подписка.

От доказателствата събрани на този ранен етап от разследването може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е намушкал с нож пострадалия. По делото няма надлежни медицински документи за нанесените телесни повреди, като вида им се описва само от свидетелите по делото. Има данни, че пострадалият и неговата компания са провокирали с обида за външния вид обвиняемия. В. Ц. не е осъждан към момента на престъплението.

Предвид високата степен на обществена опасност на деянието, а именно използването на нож, с който е нанесена телесна повреда в област с жизненоважни органи и за да се гарантира явяването му пред съда, както и да се ограничи възможността да извърши друго престъпление или да се укрие, съдът счита, че най-адекватната мярка за неотклонение е домашен арест, като допуска контролирането й чрез средствата за електронно наблюдение.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Кюстендил, в 3- дневен срок.