Сливен не издържа – отвори баровете

У нас
20:30 - 24 Октомври 2020
15915
Сливен не издържа – отвори баровете

Въпреки че областните управи в Перник и Сливен бяха първите, които се престрашиха да затворят нощните барове и дискотеки, забраната в Града на сините камъни падна само ден, след като бе наложена.

Тъй като днес е денят на Сливен, областният управител Чавдар Божурски решил заповедта му да влезе в сила от 27 октомври 2020 г., понеделник, пише "Сливен нюз". През уикенда веселбите ще продължат независимо от все по-заплашителното разпространение на коронавируса. Сливен е една от "червените зони" в страната, болницата е пълна.

Според заповедта в Сливен не трябваше да се допускат и сватби, кръщенета и всякакви празненства на закрито. От репортаж по бТВ обаче стана ясно, че тази вечер в един от градските ресторанти се очакват 120 участници в детско-юношеския театрален фестивал "Сцена под сините камъни". Той започна вчера с участието на трупи от над 10 града и трябва да приключи утре. .

Засега наложената в Перник заповед остава в сила. Нощните барове и дискотеки спряха работа и в Шумен. Те ще останат затворени поне до 16 ноември, съобщи БНР.  Решението е на Областният кризисен щаб заради трайната тенденция за повишаване на новозаразените с коронавирус в региона. В областта новите случаи за последните 24 часа са 76, а над 100 са пациентите с доказан COVID-19 в МБАЛ Шумен. Самата болница вече седмици наред изнемогва от дефицит на лекари и сестри.