Словакия изправена пред втора вълна на пандемията

Новини
08:38 - 12 Август 2020
2123
Словакия изправена пред втора вълна на пандемията

Министърът на здравеопазването на Словакия Марек Крайчи заяви вчера, че страната преживява втора вълна на пандемията от коронавирус, съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

"В момента епидемиологичната ситуация в Словакия е под контрол, макар че се влошава. Страната е изправена пред втора вълна /на пандемията/ от новия коронавирус", каза министърът по националното радио.

В Братислава вчера се състоя заседание на комисията за противодействие на пандемията, създадена от словашкото правителство. Експертите, влизащи в състава й, препоръчаха на жителите на републиката да се въздържат от пътувания в чужбина.

От началото на пандемията общият брой заразени с коронавируса в Словакия, с население от 5,5, милиона души, достигна 2615, включително оздравелите. От усложнения, предизвикани от коронавируса, са починали 31 души, излекували са се 1 847, припомня агенцията.

Здравното министерство на Словакия обяви за появата на коронавирусната инфекция на територията на страната на 6 март. От тогава са тествани 280 980 жители.