Словакия с огромна крачка към Евро 2024, Исландия разби Лихтенщайн

Спорт
08:38 - 17 Октомври 2023
1892
Словакия с огромна крачка към Евро 2024, Исландия разби Лихтенщайн

Словакия направи голяма крачка към класиране на Евро 2024, побеждавайки с 1:0 Люксембург като гост в срещата между двата тима от 8-ия кръг в група "J" на европейските квалификации. Това бе пряк сблъсък между отборите, спорещи за второто място, като с този успех гостите почти отказаха своя съперник и подпечатаха своя билет за Германия.

Единственият гол в мача бе дело на Давид Дюриш в 77-ата минута. Той се разписа с изстрел от воле отблизо след центриране на Давид Ханцко.

С този успех Словакия държи уверено 2-рото място в групата с 16 точки, докато Люксембург остава на 3-тата позиция с 11. До края на квалификациите остават два кръга.

Исландия постигна нова убедителна победа над Лихтенщайн в група "J" на европейските квалификации. "Викингите" се наложиха с 4:0, като прибавиха нови три точки в актива си. Така тимът запази поне теоритични шансове за второто място в групата, но това изглежда доста илюзорно на този етап.

Гилфи Сигурдсон реализира два от головете в мача в 22-рата минута от дузпа и в 49-ата минута, а освен него се разписаха и Алфред Финбогасон в 44-тата и Хакон Харалдсон в 63-тата минута.

Гостите пък пропуснаха дузпа в 45-ата минута чрез Сандро Визер.

След този успех Исландия е на 4-тото място в групата с 10 точки, като изостава на 6 зад втория Словакия. Надеждата за класиране на еврофиналите още съществува, но тя е доста имагинерна. Лихтенщайн пък допусна 8-а загуба и е на дъното с нулев актив.