Сложиха походни легла в заразения "Дом майка и дете" в Бургас

Кметът Димитър Николов инспектира с маска социалното заведение

Общество
19:44 - 22 Март 2020
2443
Сложиха походни легла в заразения "Дом майка и дете" в Бургас

С походни легла и дезинфектанти бе снабден дома за медико-социални грижи "Вяра, надежда и любов" в Бургас, след като той бе поставен под карантина на 21 март. Причината - един от рехабилитаторите на дома се оказа заразен с коронавирус.

Над 80 негови колеги, както и 45-те деца на възраст до 7 г., остават под карантина в сградата на социалното заведение. Осъществяването на логистиката за дома бе инспектиран от кмета Димитър Николов и директора на РЗИ Бургас д-р Георги Паздеров.

Бургас, подобно на останалите големи градове в страната, опустя тези дни. Усилено продължават доставките на дезинфенктанти за блокове и големи жилищните сгради. Първите доставки са за 18 -етажните блокове, където живеят много хора, които ползват асансьори, ключове за осветление, дръжки на врати, парапети на стълбища и други общодостъпни части. След това ще продължат доставките за останалите големи жилищни сгради, а малките ще се почистват от общински служители, като най-важното части са звънци, домофони, външни части.

Служители на Общината подготвиха днес над 500 индивидуални опаковки с хигиенната течност, за да могат доставките да не спират. Според инструкциите на кризисния щаб повърхностите трябва да се третират на 4 часа, за да могат да се елиминират максимално възможностите от заразяване и разпространение на болестта.