Случаят с Агенция „Митници“: Марин Димитров остава в ареста

Новини
13:36 - 08 Август 2024
762
Случаят с Агенция „Митници“: Марин Димитров остава в ареста

Апелативен съд – София остави в ареста Марин Димитров, обвинен за участие в престъпна група заедно със сина си Стефан Димитров, бившата директорка на Агенция „Митници“ Петя Банкова и бившия главен секретар на МВР Живко Коцев.

Съдът потвърди определението на първата инстанция. Според магистратите и към момента не е разколебано обоснованото предположение за негово участие в организирана престъпна група с користна цел, като има достатъчно събрани доказателства, че е търсено съдействие от висши служители, свързани с митниците за осъществяване на контрабанда.

Въпреки, че няма опасност лицето да се укрие, съдът намира, че е възможно при изменение на мярката то да извърши друго престъпление, предвид високата обществена опасност и механизма на извършеното престъпление, в което е обвинено.

Съдът отбеляза още , че здравословното състояние на Димитров е съвместимо с условията в ареста.

На бившия вече директор на Агенция „Митници“ Петя Банкова, Стефан и Марин Димитрови, както и на Никола Николов бяха повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за търговия с влияние, контрабанда и други престъпления. Впоследствие обвинение бе повдигнато и на бившия главен секретар на
МВР Живко Коцев за участие в престъпна група, в която са участвали Петя Банкова, Марин Димитров и Стефан Димитров.