Слух, че премиерът на Словакия е заразен, аха да прати и Бойко под карантина

Актуални новини
22:09 - 25 Февруари 2020
4889
Слух, че премиерът на Словакия е заразен, аха да прати и Бойко под карантина

Слух, че словашкият лидер е заразен с коронавирус, плъзна по високите етажи на властта в цяла Европа и постави в риск от карантина лидерите на ЕС, които участваха заедно с него в съвета по бюджета. Там бе и българският министър-председател Бойко Борисов.

Причината за паниката е, че след форума Петер Пелегрини е бил приет в болница с пневмония, съобщи АФП. По време на срещата с останалите премиери той кашлял доста лошо и кихнал 2-3 пъти.

Бойко Борисов след срещата в ЕС, на която присъства и кашлящия Петер Пелегрини

“Премиерът е изтощен и има пневмония, но това е всичко. Със сигурност не е заразен с коронавируса”, опроверга своевременно тръгналата мълва говорителката на правителството. В неделя Пелегрини пуснал в социалните мрежи своя снимка от болницата в Братислава, на която е вдигнал палец нагоре - знак, че всичко е наред и не е диагностициран с вируса. Само ден по-късно той написа: “Вярвам, че утре ще мога да се върна на работа.”

Премиерът на Словакия реши да прекрати лечението си във вторник и да участва в телевизионен диспут, а в сряда ще отпътува за Москва. До момента в Словакия няма регистриран случай на зараза.