Слух в Бургас: Убитото от кола циганче се метнало само под БМВ-то за пари?

От години роми изнудват шофьори в морския град, като симулират, че са жертва в катастрофа. Този път обаче опасната игра завърши фатално...

Общество
17:27 - 20 Април 2019
3240
Слух в Бургас: Убитото от кола циганче се метнало само под БМВ-то за пари?

Прегазеното по-рано днес 7-годишно дете в Бургас, което почина под гумите на връхлетяло го БМВ, може и да е загинало заради популярната сред ромите практика да изнудват шофьори, блъснали ги в катастрофа. Това намекват очевидци на трагедията, разиграла се в събота по обяд на ул. „Константин Фотинов” в морския град.

Според свидетели на трагедията, на улицата имало голяма група деца от ромското гето. 7-8 хлапета ровели по контейнерите, изскачали пред колите, минавали между тях, без изобщо да се оглеждат.
„Видях ги, че изобщо не се оглеждат и преминах с повишено внимание край тях. След мен чух един шофьор да набие спирачки и да натисне клаксона”, разказа бургазлия, преминал днес улицата около 12 часа.
Инцидентът с прегазеното циганче е станал малко по-късно, в 12,45 часа. Според полицията три деца изскочили изневиделица на 45-годишен шофьор на БМВ. Те на бегом минали през колата му, последното е било засегнато от калника на автомобила. След удара другите две деца избягали, а шофьорът веднага закарал детето в болница, но то е починало. Пробите, които са направени на водача са отрицателни, няма данни да е шофирал и с превишена скорост.

В последните няколко години в Бургас и други градове на страната зачестиха сигналите, че роми използват децата си, за да изнудват шофьори. Хлапета изскачат изневиделица пред автомобила, обикновено водачът спира и е много изплашен, а ромите започват да го изнудват за пари, за да не викат полиция и да му създават проблеми.

„Обикновено успяват да изкрънкат по 100-200 лева от шофьори. Казват, че миналото лято така били изнудили един депутат да плати 5000 лева, защото блъснал 10-годишно циганче, което буквално се метнало пред колата му. Няма да се учудим, ако случая е такъв”, разказва пред кореспондент на Lupa.bg  бургазлията Димитър В.

Дали този случай е такъв, трудно да се каже. Разпитват се свидетели, преглеждат се и записите от видеокамерите, за да се види какво е в основата на инцидента. Мъжът, убил ромчето, е в шок и твърди, че е карал с под 50 километра.

Б.р.: Снимката е илюстративна. Приложеният кадър е от идентични случаи, в които ромски деца се мятат под коли, за да се изнудват шофьори. Конкретната снимка е от Пловдив