Слух в Lupa.bg: И друг голям бос арестуван с Васил Божков

Крими
23:37 - 31 Януари 2020
102761
Слух в Lupa.bg: И друг голям бос арестуван с Васил Божков

Сензационните новини валят една след друга – и друг голям бос е арестуван заедно с Васил Божков в Дубай!

Слухът с криминален вкус обикаля върховете на МВР от часове, научи Lupa.bg от криминалист, ангажиран с разследването около бягството на най-богатия българин.

Опитите на наш репортер да намери потвърждение на новината от други източници засега удариха на камък, затова и спестяваме името на потенциалния ВИП арестант. Не е ясна и причината за арестуването на топ гангстера.

Тази вечер стана ясно, че мултимилионерът Васил Божков е сгащен в Обединените арабски емирства. Вестта оповести главният прокурор Иван Гешев.

„Имаме информация, че преди няколко часа бизнесменът Васил Божков е бил задържан на територията на Обединените арабски емирства”, обясни обвинител №1 на брифинг след наркоакцията в столичния квартал "Слатина".

По думите му се очаква още утре да пристигнат официалните документи за ареста. Запитан кога Божков ще бъде екстрадиран у нас, Гешев подчерта, че това зависи от местното законодателство. Заедно с милиардера са закопчани още двама души, чиято самоличност се уточнява. Един от въпросните двама е и биг босът, чието име засега ще спестим.

„Ще потвърдим със сигурност, когато имаме документ от ОАЕ. Ще направим всичко възможно да приберем поредния български олигарх от чужбина, за да се изправи пред съда. Не съм запознат с правото на ОАЕ.

Това зависи от съответната държава, където е задържан. Сръбската държава не изпълнява задълженията си, вече 5-6 г. Това е прецедент. Затова не мога да кажа колко дълго ще продължи екстрадиционното производство”, заключи Иван Гешев.