Слух в Lupa.bg: Полковник от „Военна информация“ става шеф на службата

Любопитно
16:30 - 21 Юни 2021
14601
Слух в Lupa.bg: Полковник от „Военна информация“ става шеф на службата

Полковник от „Военна информация” се гласи да оглави разузнавателната служба на мястото на настоящия шеф Велко Атанасов. Кандидатурата му вече била одобрена, но кабинетът бавел оповестяването на поредното изчегъртване, защото новият шеф първо трябвало да премине през кратко обучение.

Още в средата на месец май Lupa.bg информира, че в подразделенията на военното министерство ще има сериозни промени, като един от тези, които със сигурност ще се разделят с поста си, е именно шефът на военното разузнаване.

Около името на Велко Атанасов гръмна огромен скандал, след като в няколко медии изтекоха негови чисто голи снимки, придружени от още по-скандален чат, за които се твърди, че сам е изпращал на проститутка.

Военното министерство направи проверка по темата, но резултати от нея така и не бяха оповестени.

Междувременно Велко Атанасов се оказа в епицентъра и на друг скандален сюжет. По информация на наши изключително достоверни източници преди последните парламентарни избори на 4 април бившият министър на отбраната изнудвал експремиера Бойко Борисов със записи от Военното разузнаване. Въпросните записи били услужливо предоставени на Каракачанов именно от Атанасов.