Слух в Lupa.bg: ВМРО с мераци да прилапа „Възраждане”

Политика
17:15 - 07 Май 2021
7959
Слух в Lupa.bg: ВМРО с мераци да прилапа „Възраждане”

Нова патриотична коалиция е напът да се заформи за предстоящите парламентарни избори на 11 юли. След като на ВМРО не им достигна половин процент да прескочат бариерата за Народното събрание, войводите са започнали разговори и с набиращата скорост „Възраждане”, дочу Lupa.bg от свои хора във формацията на Красимир Каракачанов.

Младата и напориста партия на Костадин Костадинов също получи резултат, който й дава шанс да влезе в следващи парламент – 2,5%. За нито една от патриотичните формации обаче депутатските банки не са гарантирани, ако те отново решат да се впуснат в надпреварата поотделно.

Вчера Каракачанов съобщи, че ВМРО вече води разговори с НФСБ на Валери Симеонов и партия КОД на Петър Москов. Нищо обаче не било предопределено и разговорите все още са с цел опипване на почвата.

Самият Костадин Костадинов пък заяви преди месец, че не изключва възможността за взаимодействие на „Възраждане” с ВМРО.

„Изхвърлете Каракачанов и Джамбазки, които обслужват интересите на правителството на ГЕРБ, и няма да има проблем да говорим за общо бъдеще”, заяви тогава той.

Не е ясно дали към настоящия момент тази лидерска бариера е преодоляна, но в името на общия успех явно и двете страни са склонни да направят компромиси. Въпреки срещите с НФСБ и КОД, Каракачанов бил по-склонен да заложи на неопетнен партньор – а нито Валери Симеонов, нито Петър Москов могат да се похвалят с това. За сметка на това според социолозите „Възраждане” се очертавала като новата изненада на вота и точно затова Каракачанов бързал да приобщи партията на Костадин Костадинов към своята ВМРО.