Слух в подземния свят: Рибари открили 300 кила кокаин под носа на МВР

Актуални новини
23:53 - 11 Април 2019
3015
Слух в подземния свят: Рибари открили 300 кила кокаин под носа на МВР

Рибари, бракониерстващи с моторна лодка в района на Шабла, са измъкнали под носа на „Гранична полиция“ и румънските гранични служби огромно количество кокаин в Черно море. Става дума за около 300 килограма, увити в спасителни жилетки. Този сензационен слух обикаля със скоростта на светлината родния ъндърграунд, дочу репортер на Lupa.bg.

Според гангстерската мълва, само часове преди мащабната акция в Черно море в района на Шабла, проведена от българските и румънските гранични полиции и завършила със 169-килограмова кокаинова находка, рибари от Балчик открили случайно двойно повече от южноамериканската дрога.

169-те кила кокаин, открити в района на Шабла от властите. В ъндърграунда се носи слух, че двойно по-голямо количество кокаин било открито от рибари часове по-рано

Мълвата гласи, че риболовците веднага се погрижили да скрият 300-килограмовата кокаиновата плячка. Те, както и десетки техни колеги рибари от Каварна, Шабла, Добрич и Балчик, били разпитвани на следващия ден от полицаи, които проверили разписанията на лодките им в ИАРА. Нито един обаче не признал да е откривал каквото и да е в Черно море.

Представител на МВР окачестви като „фалшива новина“ слуха за намерени от рибари 300 кила кокаин в Черно море. Прави впечатление обаче, че катери и хеликоптери на „Гранична полиция“ все още обхождат района, а главният секретар на МВР се обърна нееднократно с апел към местните граждани, ако забележат в морската зона необичайни премети, веднага да подадат сигнал на тел. 112.

Стигна се дотам, че началникът на „Гранична полиция“ – Каварна Галин Петков опита да страхува местните с предупреждението: „Хората да ни уведомят, ако намерят пакети с кокаин, но да не ги отварят!“

В четвъртък вечерта от МВР съобщиха, че още един сак с дрогата е изплувал край Тюленово около Варна.