Слух за COVID-19 паникьоса пловдивско село

Общество
18:00 - 27 Юли 2020
2498
Слух за COVID-19 паникьоса пловдивско село

От уста на уста в пловдивското село Голям чардак се носи мълва, че един от жителите е пипнал коронавируса. Местните са паникьосани, защото не знаят точно кой е и докато гадаят, в населеното място може да пламне заразата, пише „Марица”.

Притеснението идва от факта, че в Голям чардак живеят предимно възрастни хора с множество здравословни проблеми, което ги прави лесна плячка за COVID-19.  Работоспособните пък си намират препитание в близки градове и села, което е още един канал за пренос на заболяването.

Засега няма официална информация за диагностициран с коронавирус от село Голям чардак, но болни са отчетени в населени места от същата община – в селата Неделево и Царимир.

По-рано днес от Областния кризисен щаб в Пловдив изнесоха данни за инфектираните с коронавирус през последните три дни.

Към днешна дата общият брой на пациентите с COVID-19, жители на Пловдивска област, е 800, от тях активните случаи са 488. На лечение в болница, с потвърдена диагноза, са 103-ма, като през изминалите три денонощия новоприетите са общо 10. На домашно лечение в изолация за 388. Оздравелите пациенти са 286, от тях 48 през последните три дни.   Това съобщи по данни на РЗИ областният управител и председател на ОКЩ Дани Каназирева.

По информация на инспекцията има един починал пациент, мъж на 82 години от община Марица, който е бил хоспитализиран и е имал множество придружаващи заболявания, свързани със сърцето, белите дробове и бъбреците.