Слушайте приказки с Линди (ВИДЕО)

Във време на социална изолация актрисата Линда Русева забавлява малки и големи по видеофона

Култура
17:41 - 23 Март 2020
12551
Слушайте приказки с Линди (ВИДЕО)

Актрисата Линда Русева намери свой начин да помогне на хората в социална изолация и най-вече на родителите, които заради коронавируса са принудени да работят от вкъщи и в същото време да се грижат за малките си деца, научи Lupa.bg.

Актрисата започна да чете приказки по видеофона и да качва клиповете на своя канал в YouTube и на страницата си във фейсбук. Линда Русева, позната на зрителите от участието си в сериалите „Седем часа разлика“ и „Знакът на българина“, започна първо с приказките на известния френски поет и сценарист Жак Превер. Затова и първите й видео четения са озаглавени „Приказки с Линди: Жак Превер – „Приказки за непослушни деца“.

„Приказки по "видеофона"...Ако имате нужда и ви се слуша/гледа... Приятно да ви е ....дано!, споделя талантливата Линда. Тя е от стотиците български творци на свободна практика, които за съжаление вече бяха ударени от кризата, породена от коронавируса. И това доведе до отмяната на много културни събития в страната за неопределен период от време.

Линда Русева е участвала в много спектакли на независими театрални сдружения, дублирала е филми, записвала аудиокниги, участвала е в литературни четения. Сега е решила да не се предава и да вдъхне надежда на всички българи в социална изолация.

„Здравейте малки, по-малки, малко по-големи и най-големи слушатели и виждачи на нашето четене“, обръща се атрактивно Линда Русева към зрителите и слушателите. Компания й прави пухкавата бяла котка Мика. Актрисата споделя на родителите, че може да показват видеото на децата си, като по този начин ще имат време необезпокоявани от никого да изпият чаша вино, чаша чай или пък просто да си починат за десетина минути, докато хлапетата гледат приказката.

За да е по-атрактивно и за да привлича вниманието на най-малките Линда Русева сменя различни интонации и гримаси, което със сигурност ще заплени децата, които не ги свърта на едно място и трябва да си стоят вкъщи заради забраната за разходки навън.

„Приказки за непослушни деца“ е първата книга за деца на френския поет Жак Превер, публикувана е през 1946 г. Съдържа осем истории, в които животните са герои, а хората не са дотам съвършени.

 Ето и една приказка на Жак Превер, разказана от Линда Русева: