Служебният кабинет дири автора на аферата "Ония машини"

Политика
10:30 - 09 Ноември 2021
6800
Служебният кабинет дири автора на аферата "Ония машини"

Служебният кабинет започна да души в търсене на автора на интригата с вноса на стотици несертифицирани изборни машини.

„Имаме 228 затворени машини от ЦИК. Комисията уведоми ДАНС за тях. За следващите 150 се оказва, че е уведомена прокуратурата. От „Сиела Норма” твърдят, че те не могат да бъдат използвани, защото нямат софтуер. Не разбирам какъв е този хъс на „Сиела Норма” да вкара един куп машини, които били за Грузия. Тази неделя има избори в България, а не в Грузия”, посочи говорителят на служебното правителство Антон Кутев пред Нова ТВ. Той обаче се застрахова, че не му е работа да казва дали компанията „участва в заговор”.

По думите му, чрез скандала, който се заформи около машините, се създава предизборна интрига. „Целият медиен шум е опит да се създаде напрежение в обществото, който е предизвикан от определени политически сили”, смята Кутев.

Той директно се насочи към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който вдигна тревога, че се подготвя изборна измама с допълнителните машини, внесени от „Сиела Норма”. „Борисов често бърка фикциите с реалността. В момента за пореден път е така. Колкото и да се опитва да напомня за „Костинбродската афера”, нека си спомним, че там имаше отпечатани готови бюлетини и щяха да се използват от ГЕРБ”, обяви правителственият говорител.