Служители на „Туитър“ съдят компанията заради неизплатени бонуси

Новини
12:50 - 21 Юни 2023
1313
Служители на „Туитър“ съдят компанията заради неизплатени бонуси

Служители на Twitter заведоха колективно дело срещу компанията. Причината: социалната мрежа отказва да изплати полагащите им се бонуси за 2022 година, пише Bloomberg.

Twitter има план за парични бонуси за постигнати резултати, които се изплащат всяка година. В месеците преди компанията да бъде придобита от Илон Мъск през октомври 2022 година, мениджърите са заявили, че бонусите ще бъдат изплатени.

"Twitter отказа да изплати на служителите, които останаха на работа в компанията през първото тримесечие на 2023 година. Липсва какъвто и да е бонус", казват служителите в предявения съдебен иск.

Входираният иск от името на настоящи и бивши служители на Twitter, наети през първото тримесечие на 2023 година, които не са получили бонуса си, е подаден от Марк Шобингер, който до края на миналия месец е бил старши директор по възнагражденията в Twitter.

Неговата работа е включвала наблюдение на възнагражденията на изпълнителните директори и стимулиращите възнаграждения.

Откакто Илон Мъск пое управлението на Twitter, компанията загуби над половината от приходите си от реклами.

На този социалната платформа съкрати повече от 75% от служителите си чрез уволнения и оставки.

След придобиването на компанията от Илон Мъск, тя бе съдена многократно за това, че не успява да плати сметките си, включително за наем, както и от бивши служители - за обезщетения и неизплатени заплати.