Служители от летището: Нима ние не заслужаваме адекватно заплащане?

Новини
21:30 - 30 Ноември 2020
5258
Служители от летището: Нима ние не заслужаваме адекватно заплащане?

Служителите на летище "София" са едни от хората, които първи се срещат с коронавируса внос от чужбина. През работниците преминава най-голямата и разпасана вълна от хора - най-вече родни гастарбайтери от малцинствата, които не спазват никакви противоепидемични норми и са най-недисциплинирани. 

"Нима ние не сме на първа линия? Нас не ни броят за живи, а обещават допълнителни премии само за медиците, които най-много заслужават, разбира се, на полицаите и на кой ли още не. И всеки претендира, че са му малко парите и иска още, а правителството само обещава. Ние с какво сме по-различни от полицаите?", питат служители на родния аеропорт.

"И ние искаме адекватно заплащане, и ние искаме повишение на заплатите, и ние искаме да не ни третират като втора ръка служители, но... Никой не си дава сметка през нас колко пасажери минаха през нас в последните месеци от началото на ковидистерията, никой не си дава сметка, че и ние имаме заразени и починали колеги, но това минава някак между капките", допълват работниците.

В различни отдели на летището има заразени с коронавирус, били са тествани и изолирани, но за останалите хоум офис не съществува, тъй като полети има, колкото и да са свити към днешна дата. 

Преди месеци са раздадени предпазни облекла и маски, които бързо се изчерпват, а след това няма подновяване, всеки се оправял, както може, твърдят те.